A természet csodái (14 nap/ 12 éj)

Időpontok: 2018.máj.10-23 *., aug.02-15., szep.06-19.

Részvételi díj: 699.900 Ft/fő  (+ reptéri illeték kb. 140.000 Ft/fő)

* Részvételi díj májusban: 599.900 Ft/fő (+ reptéri illeték kb. 140.000 Ft/fő)

 

Részletek:

A természet csodái (14 nap/12 éj)

A túra fénypontjai:

66-os út
Santa Monica Beach
Grand Canyon
LakePowell
Monument Valley
Zion nemzeti Park
Las Vegas
YosemiteNemzeti Park
San Francisco

Első nap: utazás Los Angelesbe
Kezdődjék hát utazásunk: európai átszállással irány Amerika, ahol az elsőmegállónk nem más, mint az Angyalok városa. Érkezés után elfoglaljukszállásunkat.

Második nap: Los Angeles

Mai fakultatív programunkkeretei között a Universal filmstúdiókat látogathatjuk meg, ahol a hollywood-ifilmek világába tekinthetünk be. Tényleges forgatás már nem zajlik ahelyszínen, a filmstúdió mintegy élménypark mutatja be a régi mozifilmeket. Astúdió felfedezésére számos csomag és útvonal közül választhatunk. Ajánlottrészt venni a villamosos stúdió túrán, amelyen a különféle díszletek közöttmindenki igazi filmsztárnak érezheti magát. Páratlan élmény az egyikpillanatban még a vadnyugatot átszelni, a következőben pedig New York utcáin sétálni.A Universal Stúdió minden korosztálynak garantált szórakozást nyújt!

Harmadik nap: Los Angeles, majd utazás Boulder City-be

Délelőtti városnéző körutunkon bejárjuk Hollywoodot, aluxus otthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a kiemelkedő üzleteiről híresRodeo Driveot, és az élettel teli Sunset Boulevardot. Még ha először is járunkezeken a helyeken, biztosan nem lesznek majd idegenek! A filmek, sorozatok éstalk show-k kedvenc helyszíne Los Angeles, ezért érezhetjük oly’ ismerősnek azegészet! Kihagyhatatlan célpont még a történelmi belvárosban elhelyezkedő Walkof Fame járdaszakasz, és a hírességek neveit, kéz- és láblenyomatait őrző sok-sokbronzcsillag. Következő megállónk Los Angeles egyik legnépszerűbb tengerpartinegyede, Santa Moncia. Miután pihentünk egyet homokos tengerpartján, vár ránk atengerparti sétány. Elegáns üzleteinek és éttermeinek szemrevételezése után utazunktovább.

 

Negyedik nap: Grand Canyon

Ma a világ leghíresebbnemzeti parkját látogatjuk meg. Út közben megnézzük a Colorado-folyóra épültHoover-gátat, amit sokan neveznek a világ nyolcadik csodájának. Az 1936-banelkészült gát látja el 3 amerikai állam teljes lakosságát édesvízzel és árammal.A több, mint 80 éves gát máig az eredeti berendezéseivel működik.

Az UNESCO világörökségeiközt is szereplő Grand Canyon Nemzeti Park elképesztő formáit a Colorado folyómunkájának köszönheti. Miután elámultunk a természet csodálatos erején, extraprogrammal fokozhatjuk az élményt: fakultatívhelikopteres sétarepülésen madártávlatból is szemügyre vehetjük a tájszépségét.

Ötödik nap: Utazás Pagebe – útközben Monument Valley
Ma a western filmek „díszletei” közt teszünk kirándulást. A híres MonumentValley lenyűgöző látványát évmilliók munkáinak köszönheti. Messzirőlszembetűnnek a filmekből és reklámokból jól ismert vöröslő tanúhegyei éskőpillérei. Egyedüli élmény lesz ezt a tájat bejárni!

Esti órákban érkezünk meg a Powell-tóhoz, a Coloradofolyó felduzzasztásával kialakított óriási mesterséges tóhoz. Itt ismétvilághírű látnivalók várnak ránk: a világ legnagyobb természetes sziklaíve, aSzivárvány-híd és a Glen Canyon patkó-kanyarja.

Hatodik nap: Zion Nemzeti Park

Természeti csodákból sosemelég! Ma Utah állam büszkesége, a Zion Nemzeti Park következik. A Virgin folyó általvájt fenséges kanyonjairól, vízeséseiről és sziklaformációiról ismert parkotvad mezői, mesés fái és rendkívül gazdag állatvilága teszi még gyönyörűbbé!

Hetedik és nyolcadik nap: Las Vegas

Délelőtt a kaszinók fővárosába vesszük az irányt, aholminden korosztály számára garantált a szórakozás!

Másnap szabadprogram, amin mindenki maga fedezheti fela város „rejtelmeit”, és bejárhatja a filmekből is ismert helyszíneit.

Az esti fakultatív program keretei között igazi LasVegas-i show műsorban lehet részünk egy híres szállodában.

Kilencedik nap: Yosemite Nemzeti Park

Ma továbbutazunk a lenyűgöző vízesések földjére, aYosemite Nemzeti Park területére. Itt található a híres Menyasszonyi fátyolvízesés és Észak-Amerika legmagasabb vízesése, a Yosemite is. A virágzó rétekés kristálytiszta tavak mellett a Kapitány szikla és a 2000 éves óriás Sequoiafa nyűgözi le a látogatókat.

Tízedik – tizenkettedik nap: Yosemite és San Francisco

Délelőtt felfedezzük a Nemzeti Parkot, majd a kontinenssokak szerint legszebb városába utazunk.

A városnézés alatt felkeressük a város ikonikuslátnivalóit. Vár ránk millió üzletével a Union Square, a filmekből jól ismert GoldenGate híd, és a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Azebédidőnket Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötőjében töltjük el. A városnagy része gyalogosan is felfedezhető, de mindenképpen megéri a híres piroskábelvasutat is kipróbálni!  Estifakultatív programunkon az éjszakai énjét ismerhetjük meg a városnak:sétahajóból tekinthetünk a ragyogó városra, miközben elfogyasztjuk könnyűvacsoránkat.
Másnap egy egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt, a célpont:Monterey és Carmel. Utunk a Csendes-óceánlegszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a 17-Mile Drive is, ami avilág egyik legszebb panorámaútjaként ismert. Amíg végighajtunk a partvidéken,csodás öblei és sziklaformációi kápráztatnak el bennünket. Monterey egykorihalászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdaniszardínia konzervgyár felújított negyedében pedig múlt századi hangulatbanbolyonghatunk az utcácskákban. Carmel művészvárosában felfedezzük a helyigalériákat és antikkereskedéseket.

Tizenharmadik nap: Hazautazás

Élményekben gazdag körutunk ezzel a végéhez ért, ideje búcsút venni az USA-tólés hazaindulni. Másnap érkezünk meg Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza:

–         retúr repülőjegy Budapestről turista osztályon

–         elhelyezés középkategóriás, jó elhelyezkedésű szállodákban

–         közlekedés klimatizált autóbusszal

–         magyar idegenvezetés a túra során

–         gazdag programajánlat

–         transzferek és belépőjegyek a leírás szerint

A részvételi díj nem tartalmazza:

·      étkezés (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).

·      borravalók helyi szokás szerint 30-40 USD/fő (összesen a körút során)

·      útlemondási biztosítás köthető: 1%, vagy kombinált utas- és útlemondási biztosítási csomag köthető (alapja: a részvételi díj, repülőtéri illeték és az egyágyas felár)

Repülőtéri illeték:    kb. 140 000,- Ft/fő

Egyágyas felár:     242 000,- Ft/fő

Társításesetén: Amennyiben nem tudjuk társítani az egyágyas felárból100 000 Ft-ot átvállalunk!

BBP biztosítás: 10 080,- Ft/fő
ESTA beutazási engedély szükséges!

Fakultatív élmények:
1.) Universal Studios Hollywood – Ára: 31 900,- Ft/fő
2.) Grand Canyon helikopterrel – Ára: 58 000,- Ft/fő
3.) Las Vegas Show – Ára: 37 400,- Ft/fő
4.) San Francisco by night – Ára: 26 400,- Ft/fő
5.) Kirándulás Monterey/Carmel – Ára: 32 900,- Ft/fő

Az élmények meghosszabbíthatók:
4 éjszakás pihenés Hawaii szigetén Waikiki Beachen repülővel,
transzferrel, 3*-os szállodában: 329 900,- Ft/fő

 

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája: