Dél-Karibi kalandozás 12 nap

HOLLAND ANTILLÁK, ARUBA, BONAIRE, CURACAO

Időpont: 2017.november 23 – december 4.

Részvételi díj: 399.900,- Ft + Repülőtéri illeték: kb. 158.000,- Ft + kikötői illeték: 35.800,- Ft  (Illeték az indulásig változhat!)

 

Részletek:

Utazás:  Budapest – Miami – Budapest útvonalon európai átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A transzferek, kirándulások alkalmával, helyi autóbuszokkal és hajóval.
Elhelyezés: 1 éjszaka középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós + WC-s szobáiban, valamint 9 éjszaka a Navigator of the Seas hajón 2 ágyas, külső ablakos vagy választás szerint balkonos kabinokban.
Ellátás: Miamiban 1 reggeli, és a hajón teljes ellátás meghatározott alkoholmentes italokkal.

 

Program:

 1. nap: Budapest – Miami
  Reggel repülés Budapestről európai átszállással MIAMI-ba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Miami külvárosában.
 2. nap: Miami – Behajózás
  Délelőtt panorámás autóbuszos városnézés Florida legnagyobb városában: Art Deco negyed, Little Havanna, Coral Gables negyed stb. Délután BEHAJÓZÁS, és irány a Karib-térség! Szállás a hajón.
 1. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren
  Pihenés, vagy a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények igénybe vétele (többségük ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére, kivétel néhány térítés ellenében igénybe vehető wellness program: pl. masszázs.).
 1. nap: HAITI / Labadee
  Reggel kikötés HAITI-n. A Hispaniola szigeten két ország, a Dominikai Köztársaság és Haiti osztozik, utóbbi a kisebb, nyugati oldalon fekszik.  Az indián eredetű elnevezés jelentése: „hegyekkel borított föld”, de az útleírások „a mágia földje”-ként is említik. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. katamarános strandolási lehetőség; vitorlázás; kajakozás; drótkötélpályán történő „repülés” a fák és a tenger felett; snorkelezés stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Haiti part menti felfedezése”. Katamaránról fedezzük fel a partvidéket, a falvakat, az ősi arawak indiánok hagyatékait, az erődöt stb. A kb. 2 órás program után szabadidő. Vásárlási lehetőség a kikötői bazárban. Délután tovább hajózás, szállás a hajón.
 1. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren. Hajózás a tengeren.
 2. nap: CURAÇAO / Willemstad
  Reggel kikötés CURAÇAO-n, amely a Holland szélcsendes-szigetek legnagyobb tagja, mely az 1600-as évektől Hollandia egyik legfontosabb kül-birtoka a Karib-térségben. Curacao-t kikötője tette gazdaggá. WILLEMSTAD az örök „Amszterdam”, melynek színpompás épületei kiváló fotótémát nyújtanak. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. a korallvilág felfedezése; Jeep Safari; hajós strandolás; snorkelezés stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Curaçao felfedezése”. A félnapos kirándulás során megismerhetjük a XIX. századi élet hagyatékait. A Curaçao Múzeum nemcsak a koloniál bútorgyűjteményt, de a Kolumbusz előtti ereklyéket és helyi művészek munkáit is bemutatja. A Hato-barlangban a cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk. A koktélok világa a világ minden táján kapcsolódik a sziget nevéhez, ezért betérünk a Blue Curaçao likőrüzembe is. A kirándulás után szabadidő, vásárlási lehetőség. Este tovább hajózás, szállás a hajón.
 1. nap: BONAIRE / Kralendijk
  Reggel kikötés – a szintén Holland Antillákhoz tartozó – BONAIRE-en. A Karib-térség egyik leglátványosabb és legváltozatosabb víz alatti világa, több mint 80 merülési hellyel, valódi búvárparadicsom! Kranlendijk a sziget fővárosa, sárga és aranyszínű koloniális épületekkel. Egyénileg fedezhetjük fel a várost vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (snorkelezés, csónakkirándulás a csatornákon, búvárkodás, kirándulás üvegfenekű hajón, vitorlázás stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Bonaire Highlights”. A program során érintjük a sziget legrégebbi települését, láthatunk a lagúnában flamingókat, illetve kaktuszlikőrt is kóstolhatunk. Rövid pihenő Rincon egykori arawak indián faluban. A jellegzetes, kúp alakú sóhegyek és egyedi formájú házak kapcsán megtudjuk, hogy egykor milyen módszerrel bányászták a rabszolgák a sót. Késő délután tovább hajózás, szállás a hajón.
 1. nap: ARUBA / Oranjestad
  Reggel kikötés ARUBA parányi szigetén, melynek legfontosabb gazdasági ágazata a turizmus, az éjjel-nappal működő kaszinók, és a vámmentes kereskedelem. Egyénileg fedezhetjük fel a várost vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (snorkelezés; vitorlázás; kirándulás üvegpadlós hajón; tengeralattjáróval merülés kb. 40 m mélységbe roncsokhoz stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Best of Aruba”. A kirándulás során megismerjük a főváros holland koloniális építészetét, a Casibari sziklaformátumait, a csipkés partvidéket, Aruba természeti alkotásait. Pihenő egy aloe üzemnél, valamint a California világítótoronynál, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk. Kora este tovább hajózás, szállás a hajón.

9 – 10. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren. Hajózás a tengeren.

 1. nap: Miami – Budapest
  Kikötés után rövid szabadidő, utolsó vásárlási lehetőség MIAMI-ban. Délután transzfer a repülőtérre. Utazás európai átszállással, éjszaka a repülőn.
 2. nap: Budapest
  Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

 

Balkonos felár: 66.300,- Ft / fő

Egyágyas felár (1 éjszaka szállodában + 9 éjszaka a hajón): 289.600,- Ft (ablakos kabinban).

 

A hajóút során a fakultatív szárazföldi kirándulások árait belépőkkel (4–8. nap) a részvételi díj nem tartalmazza. A lenti részvételi díjak min. 15 fő esetén érvényesek (magyar nyelvű kísérővel). Ezek a programok itthon, az indulás előtt fizetendők!
– Haiti felfedezése katamaránról: kb. 17.000,- Ft
– Curaçao felfedezése: kb. 17.000,- Ft
– Bonaire Highlights: kb. 18.700,- Ft
– Best of Aruba: kb. 15.500,- Ft

Szervízdíj / borravaló a helyi buszvezető, idegenvezető részére: 15,- USD (A körutazás napjaira vonatkozik!)
Kötelező szervízdíj / borravaló a hajó személyzete számára: 37.000,- Ft (A részvételi díjjal együtt itthon fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA engedély szükséges!
ESTA engedély ára: 14,- USD
Ügyintézési díj (amennyiben irodánk végzi): 3.500,- Ft

A szigetekre magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

UNESCO Világörökség:
– Curaçao: Willemstad belvárosa és kikötője

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája: