Hawaii

Az összesen 137 szigetből, szigetecskéből és atollból álló Hawaii-szigetek alkotják az Amerikai Egyesült Államok 50. tagállamát. Az egyetlen nagyváros Hawaii fővárosa, az Oahu szigetén lévő Honolulu. A szigetek lakossága több mint egymillió fő, 75%-uk Oahun él. A lakók fő megélhetési forrása a turizmus, a katonai védelem és a mezőgazdaság. A szigetek legkorábbi lakói a III. században valószínűleg polinézek voltak, bár ez nem teljesen tisztázott. A XIII. században tahiti telepesek érkeztek, akik meghódították a szigetet az őslakosoktól. Erről az időszakról népmesék számolnak be. A szigetek első európai látogatója James Cook kapitány volt 1773-ban, aki a megbízójának Lord Sandwichnek tiszteletére Sandwich-szigeteknek nevezte el a területet. Őt a helyiek kezdetben Lono isten reinkarnációjaként tiszteltek, de később egy félreértés miatt megölték. Az első nagyobb számban érkezett bevándorlók a kínaiak voltak, akik 1852-ben szerződött munkásként jöttek. Őket 1868-ban japán munkások követték. A későbbiekben érkeztek Koreából, Szamoából és az amerikai kontinensről is. Pearl Harbor kikötőjének neve 1941-ben lett ismert a világ előtt, amikor a japán légi támadásban az amerikai flotta 2300 tagja veszítette életét. Ezt követően az Amerikai Egyesült Államok belépett a második világháborúba. Napjainkban a Hawaii-szigetekre látogató turisták a különleges atmoszféra, a helyiek szeretete, a szigetek csodálatos természeti világa és a szörfölésre kiválóan alkalmas adottságok miatt érkeznek. A sziget hangulata és világa mindenkit magával ragad.

Nyolc szigetet különböztetünk meg: Ni’hau, a Kaua’i, az O’ahu, a Moloka’i, a Lana’i, a Kaho’olawe, a Maui, és a Hawaii.

HAWAII a Csendes-óceán trópusi gyöngyszemei (15 nap/12 éj)

 

Időpontok: 2018.jan.25-feb.02 (15 nap/12 éj)

Részvételi díj: 1.307.000 Ft/fő (ebből a repülőjegy és az illeték kb. 470.000 Ft/fő ami változhat):

Részletek:

1. nap: Irány a Csendes-óceán közepe

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren reggel. Elrepülés menetrendszerinti járaton az Egyesült Államokba, majd onnan a Csendes-óceánon át, a Hawaii –szigetekre. Étkezések a repülőgépeken. Útközben rövid áttekintés a 132 szigetből (8 nagyobb, lakott sziget) álló, 16.700 km2 területű trópusi szigetcsoport természeti földrajzáról. Az időzónák átlépésének köszönhetően este megérkezés O’ahu szigetére, Honolulu-ba. Kisbuszunk átvétele után rövid utazás a Waikiki városrészben lévő szállodánkba.

Éj Waikikin

2. nap: Aloha Honolulu!

Reggelit követően 8:00-tól séta a Waikiki Beach központi strandjain, a Kapaemahu Varázs Köveihez. (Az erőadó köveket Tahitiről jött varázslók hagyták itt – aki átölelte őket, fáradhatatlanná vált, testiekben és lelkiekben egyaránt.) Fotószünet Duke Kahanamoku (1890-1968) a szörfözés atyja szobránál. Rövid strandolási lehetőség, majd városnézés a 360.000 lakosú fővárosban. O’ahu jelentése „A gyülekezőhely”, míg Honululu-é „A védett öböl”. Így érthető, hogy a szigetek 1.300.000 lakosának 80%-a ezen a szigeten, s ennek is 1/3 része Honolulu-n él. Az óceánparti nagyváros a természeti szépségek és modern építészet harmonikus ötvözete, óceánfrontján trópusi korallpadokkal, hátterében zöld, trópusi erdőkkel borított hegyoldalakkal. Látogatás a Bishop Múzeumban, a világ legnagyobb polinéz kiállítás együttesének megtekintésével. (A múzeum Hawaii mellett, rendkívül gazdag Polinézia, Mikronézia és Melanézia gyűjteménnyel is bír.) A Honolulu városnézés fontosabb állomásai: State Capitol – St. Andrews Katedrális – Washington ház (volt kormányzói palota) – Iolani Palota (belülről is) – Nagy Kamehameha (1782-1819) szobra – Lili’ Uokalani királyné szobra – Ali Iolani Hale – Kawaiaha’O templom – Missziós házak múzeum.  A naplemente fényképezése a Hilton Hawaiian Village Lagúna pálmákkal övezett, fehér homokos strandján.

Éj Waikikin

3. nap:  Pearl Harbor és Kailua azúrkék vizei

Reggeli után látogatás Pearl Harborban. A kikötő tengeri múzeuma átfogó áttekintést ad az 1941. dec. 7-én történt japán támadástól – a II. világháború legnagyobb tengeri csatáin át – az 1945. szept. 2-i japán fegyverletételig. Látogatás hajóval az elsüllyedt USS Arizona tengeri roncsánál.  2 órás bejárás a Missouri csatahajón. Utazás a Kalaniana ’Ole főút festői útvonalán a sziget legkeletibb csücskéhez, a Makapu’u –fok világítótornyához. Az óceánparti torony és a Koko kráter panorámáinak fényképezésemajda rendelkezésre  álló időtől függőenstrandolási lehetőség Kailua fehér homokos strandján,  a pálmafövenyek fényképezésével.

(Figyelem! A napi programok sorrendje a Pearl Harborból kapott visszaigazolások függvénye.)

Éj Waikikin

4. nap: A Föld legnagyobb hullámai és O’ahu trópusi ültetvényei

Reggeli utáni indulás az Északi Partra. Rövid látogatás a Byodo-In templomban, a világhírű, 1000 éves kiotói templom pontos másában. Pihenő a Kualoa Birtokon, a Jurassic ParkGodzilla és a Lost c. film sikerek forgatási helyszínén, étkezési és vásárlási lehetőséggel. Séta az Ahupua’a’O Kahana Park ősi, polinéz halneveldéinél és az óceánparton. Megérkezés a déli órákban  La’ie-be, a szamoai mormonok városába, a néhai tabu szegők és legyőzött harcosok volt rejtekhelyére. Látogatás a mormon templomban. Ismertetés az ÉK-i passzát szelekről és a keleti esőerdőkről. „Kiérkezés” az Északi Part-ra A végtelen óceán felől érkező, olykor több mint 10 m magas (!) óriás hullámok és hullámlovasaik fényképezése a világhírű Sunset Beach,  Banzai Pipeline és Waimea partszakaszokon, rövid fürdőzésekkel. Délutáni utazás a sziget belsejébe. A Dole ültetvény megtekintése 16:30-tól. Ismerkedés a birodalom alapító James D. Dole életével, s Földünk legnagyobb ananász ültetvényének finomságaival – zárásig. Hazaérkezés Waikikire este.

Éj Waikikin

5. nap: A Nagy Sziget királyi nyaralója

Reggeli utazás a reptérre. Elrepülés belföldi járattal Hawaii-ra (Big Island). Bejelentkezés a hotelünkbe a 10.000 lakosú Kailua-Konán, az örökkön napsütötte Kona Coast partvidék legszebb városában.  Séta Hawaii volt királyainak nyaralóhelyén, annak pálmákkal szegélyezett fövenyén. Látogatás a kétszintes, 1885-ben Kalakaua király által felújított Huline Palotában, majd az Ahu’ena Hieu-nál, a sziget uralkodóinak templománál. (Itt hunyt el 1819-ben Nagy Kamehameha is.)  Séta a korallból épült Moku’aikana templomnál, a szigetek első keresztény épületénél. A rendelkezésre álló időtől függően rövid utazás a Kekaha Kai Parkba. 2 X 30 perc séta a fekete lávamezőkön át (oda – vissza 5 km) Makalawena fehér homokos strandjára. Fürdőzés az álomszép és eldugott föveny pálmái alatt.   Esti visszaérkezés a hotelbe.

Éj Kailua-Konán

6. nap:  James Cook kapitány nyomán

Reggeli után a város felett tornyosuló Hualalai hegy fotózása, majd elindulás délre, a világhíres kávé ültetvények mentén. A Kona Kávéöv  természeti földrajzának ismertetése. Áthaladás Holualoa-n, a válogatottan szerencsés ide települt művészek és életművészek nyaralóvárosán. Átutazás Honalo városkáján,majd Kealakekua felé. Útközben a több mint 40 km hosszan húzódó ültetvényvilág, 650 kávéfarmjának legszebbjeinek fényképezésével. Kealakekukába érve látogatás a Greenwell család 1850 óta megművelt kávébirtokán. Továbbutazás délre, Captain Cook városába, útközben ismerkedés a híres brit felfedező életével és itt bekövetkezett halála körülményeivel. Séta a Kealakekua-öböl Emlékparkban, Cook kapitány 1877-ben átadott emlékművének fotózása a távolból. Továbbutazás délre, a Pu’uhonua O Honaunau Nemzeti Emlékparkba, menet közben a hely nevének kiejtési kísérleteivel…  A sziget talán legfontosabb szakrális helye, a törzsfők temetője, s egyben végső menedék is volt. A tabu (kapu) rendszer  megszegői, illetve a legyőzött harcosok is ide menekültek, hogy a papok segítségével megtisztuljanak – s új életet kezdhessenek. Séta a harcos ősök sírjaihoz, a polinéz királyi kajakok kikötőjéhez, a templom romokhoz, illetve a „Hawaii Nagy Falhoz” . 2 órás fakultatív strandolási és búvárkodási lehetőség a csodaszép öbölben. Esti visszautazás Kailuna Konába.

Éj Kailua-Konán

 7. nap: A hawaii Aranypart és a Waipi’O völgy

Kora reggeli indulással utazás Honokohau halász kikötőjébe. Jó szerencse esetén a világrekorder méretű kardhalak fotózása. Kutatás a partvidék óriásteknősei után. Továbbutazás a South Kohala Coast-ra, népszerű nevén Az Aranypartra. Úszás és csoportkép készítés a Hapuna Beach-en, számos utazási, nyaralási szaklap szerint, Földünk talán legjobb strandján. (!) Továbbutazás a Pu’ukohola Heiau Nemzeti Emlékparkba, a polinéz templomok és emberáldozatok emlékhelyére. Ismerkedés a néhai luakini  (emberáldozat) ceremóniákkal, illetve az itt történt néhai hatalmas építkezések históriájával. Felkapaszkodás Waimea felföldi legelőire. Átutazás a Parker Ranch hullámzó legelőin, ismerkedés a cowboy birodalom alapító John Palmer Parker életével. A paniolo-k, a mexikói és spanyol cowboyok, valamint a longhorn szarvasmarhák fotózása. Rövid vásárlási lehetőség a Parker cowboy bevásárlóközpontban. Délutáni érkezés a festői szépségű Waipi’O völgy kilátópontra, Kuka’ilimoku, a háború istene kegyhelyére. A hatalmas vízesésekkel ékesített völgy valaha a legbátrabb polinéz harcosok gyülekező és ember áldozat bemutató helyszíne volt. Fotószünet, majd vezetés délre, a Hamauka Coast partvidéken. Séta az Akaka Falls Park esőerdőben, a több mint 100 m magas vízesés fotózásával. Esti megérkezés Hilo-ba, a sziget legnagyobb és legesősebb városába.

Éj Hilo-ban

8. nap: Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

Reggeli indulással egész napos látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Hawaii Vulkánok Nemzeti Park drámai szépségű és legkülönlegesebb pontjain. Közös információgyűjtés és filmnézés a Kilauea

Látogatóközpontban, majd „kihajtás” bolygónk legaktívabb vulkáni kráterének peremére. Ismerkedés a Kilaueá-val „testközelből”: Séták és vezetés a peremen, fotószünetekkel. Rövid túra a Kén-partoknál, majd továbbutazás a Jaggar Múzeumhoz. Séták a láva által „sávozott” esőerdőkben, majd a Keanakako kráternél, amíg a kén-dioxid felhők és a rangerek megengedik. Séták a leglátványosabb (kihűlt) lávamezőkön, majd vezetés az óceánpartra a Holei Sea Arch vulkáni boltívhez. Alkonyatkor a vörösen izzó lávák fényének fotózása. Késő esti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj Hilo-ban

9. nap: Mauna Kea – ahol a Föld és Ég találkozik

Délelőtti látogatás a festői szépségű Hawai’i Tropical Botanical Gardens-ben, az Onomea-öböl partján, majd 2 rövid túra az óceánparti esőerdő „foltokban”.

Délutáni indulás a Mauna Keára: A 4.205 m magas vulkánóriás 4.500 éve tört ki utoljára. Neve jelentése a „Fehér tető” illetve a hely ahol a Föld és Ég találkozik. A polinéz őslakosok számára a misztikus csúcs kapu (tabu) terület volt, amit csak a legelőkelőbb harcosok közelíthettek meg. (A tetejére ők sem merészkedhettek.) Az 1960-as években a szent hegyre rádióteleszkópokat telepítettek, mára a világ elsőszámú csillagászati megfigyelőközpontjává vált, 13 teleszkóppal, ebből a világ 3 legnagyobbjával. Vezetés a Saddle (Nyereg) úton, a felhők fölé, útközben fotószünetekkel a legszebb kilátópontokon. Látogatás az Onizuka Állomáson. (A hawaii származású, a Challenger űrrepülő katasztrófájakor hősi halált halt Ellison Onizuká-ról elnevezett központ.)

Figyelem! Az óceán partjáról indulás következtében 3.000 m tengerszint feletti magasságtól a hegyi betegség tünetei jelentkezhetnek! Az utazás folyamán hosszabb szünetet tartunk, a magassági átállás érdekében. 3.500 m magasság felett bármikor előfordulhat havazás, illetve -3-5 °C hideg. Téli ruházat hozatala nyomatékosan ajánlott!

A/ 4 órás szabadidő és séták az Onizuka környezetében.

vagy

B./ Feljutás terepjáró buszunkon, helyi vezetőnk irányítása mellett Polinézia tetejére, a sokszor hófödte Mauna Keá-ra, esti csillagmegfigyeléssel.

Az 1000 út zászló kitűzése Polinézia tetején, csoportképkészítéssel. A hóviszonyoktól (és állapotunktól) függően rövid hócsata, majd aláereszkedés a Nyereg útra.  A Maona Loa (4.170 m) óriásvulkán panorámáinak fotózása, jó látási viszonyok esetén.

Késő éjszakai visszatérés Konába. (A terepjáró kirándulás részvételi díja: 180,-USD )

Éj Kailua-Konán

10. nap: Kaua’i a legzöldebb sziget

Menetrendtől függően reggeli elrepülés Kaua’ira, a legzöldebb szigetre, „Hawaii kertjébe”.  Megérkezés Lihue repterére, majd utazás délre, a szállodánkba. Séta a Waimea folyó partján (a 20 km hosszú Waimea a Hawaii szigetek egyetlen hajózható folyója, torkolatában „időszakos szörfpályával”, ahol egyszerre lehet az óceánban és az édesvízben szörfözni.) rövid fürdőzési lehetőséggel. Látogatás James Cook kapitány szobránál, majd a Cook Kapitány Partraszállás pontnál. Fotószünetek a Kekaha Beach Park majd a Barking Sands Beach  óceán partjain. Esti visszaérkezés a szállodába.

Éj Po’ipu környékén

11. nap: Na Pali Coast hajózás és a Waimea Kanyon

Délelőtti pihenés vagy

Fakultatív program: Rövid reggeli utazás Port Allenbe. Kb. 5 órás hajózás a világon egyedülálló Na Pali Partvidék vizein.  A 30 km hosszúságú méregzöld óceánpart, extrém magasságú tűhegyes sziklákkal, helyenként közvetlenül a vízből kiemelkedő, 1.200 m magas csúcsokkal a Hawaii-szigetek talán legegyedibb látványossága – nagyszerű pipás búvárkodási lehetőséggel. Búvárkodás és úszás a bátrabbaknak – a tájkép élvezete az óvatosabbaknak. (A hajózás részvételi díja: 180,-USD) Kikötés után vezetés Kaua’i központi területére a Waimea Kanyonnyugati oldalára (a szállodában pihenők csatlakozásával). A 16 km hosszúságú kanyon helyenként 1.000 m mélységű, az erózió által darabokra szabdalt táj. A Waimea jelentése maoli nyelven a vöröses vizek folyója. A „Csendes-óceán Grand Canyonja”-ként híressé vált természeti csoda abban is hasonlít arizonai társához, hogy nyugati oldalán itt is építettek egy több km hosszú, festői panoráma útvonalat, fotópontokkal – az egyszerűbb elérhetőség érdekében. Koraesti visszaérkezés szállodánkba.

Éj Po’ipu környékén

12. nap: Az eldugott Északi-partvidék

Reggeli indulással utazás a Hawaii-szigetek legérintetlenebb tájaira, a Kókusz Parton át az Északi atollok és a Makana-hegy vidékére.  Látogatás a Hawaii-szigetek legészakibb pontján, a Kilauea Point műemlék világítótornyánál. A 16 m magas világítótoronyban őrzik a Föld legnagyobb lencséjét, ami valaha 90 mérföld távolságig adott jeleket az óceánon. A helyszín ma nemzeti történelmi műemlék és bálna megfigyelő pont is egyben.(!) Rövid fotószünet a Hanalei Valley Lookoutkilátóponton, majd aláereszkedés a fehér homokos álomstrandra. 2 órás strandolás a Hanalei-öbölben. Utazás a Ke’e Beachhez a Napali Coast State Parkészaki bejáratához. Közös túra (2 X 4 km) a világhírű Kalalau Trail ösvény északi szakaszán, az óceán és az égbolt között, megannyi fotószünettel. Visszaúton pihenő a Ha’ena Beach strandján, majd strandolás Hale Ho’mahánál, a Makana-hegyek tövében, a szigetvilág legérintetlenebb strandján. Esti visszaérkezés a szálláshelyünkre.

13-15. nap: Hawaii – Budapest

Menetrendtől függően hazarepülés átszállásokkal. Éj a repülőn, Budapestre érkezés a 15. napon, a kora délutáni órákban.

Fakultatív programok: Mauna Kea kirándulás: 55 900 Ft, Na Pali hajózás: kb. 54 000 Ft

Külön fizetendő: vízumdíj (13.000 Ft/fő és biztosítások)

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája:


Felhőkarcolóktól az óceánpartig New York-Hawaii-Chicago (14 nap/12 éj)


 

Időpont: 2018.aug.01-14.

Részvételi díj: 999.900 Ft/fő (+ reptéri illeték kb. 140.000 Ft/fő)

FELHŐKARCOLÓKTÓL AZ ÓCEÁNPARTIG
NEW YORK – HAWAII – CHICAGO (14 nap/12 éj)

Részletek:

Első nap: Utazás New Yorkba

Utazás New Yorkba, majd érkezés aManhattan szívében elhelyezkedő szálláshelyre.

 

Második nap: New York városnézés

Fél napos városnéző körutunk soránidegenvezetőnk elkalauzol minket New York City világhírű látványosságaihoz.Megtekintjük a folyton nyüzsgő Time Squaret, a Manhattan látképét meghatározóEmpire State Buildinget, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadwayt, ésaz amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobrot. A program ezzel nem érvéget, hiszen még csak most jön a New Yorki poszterekről jól ismert Brooklynhíd, a tőzsde leghíresebb központja, a Wall Street, a 2001. szeptember 11-eitragédia emlékhelye, a 911 Memorial, és még a különleges High Line is, amelyegy már nem működő magasvasút 2,3 km hosszú szakaszán kiépített nyilvános park.Mindezek után remek fakultatív programok is várnak ránk: részt vehetünk egyhelikopteres sétarepülésen Manhattan felhőkarcolói felett, vagy a New York bynight programon, melynek keretei között éjszakai fényekben fedezhetjük felManhattant, hajókázással és vacsorával gazdagítva az estét.

 

Harmadik nap: New York városnézés

Délelőtt folytatjuk a városnézést:bejárjuk a Central Park környékét. Végig haladunk a Fifth Avenuen, amelyen NewYork olyan jól ismert épületei sorakoznak, mint a Rockefeller Center, St.Patrick katedrális és a Museum Mile. Megnézzük még az előadó művészet egyikszent helyét, a Lincoln Centert és a Time Warner Center rendkívül látványosikertornyait. A délutáni szabadprogram alatt lehetőség nyílik a belváros önállófelfedezésére. Mindenképpen ajánljuk, hogy tegyenek egy sétát a gyönyörűCentral Parkban, amely tavával, és elbűvölő növényzetével egy teljesen másvilágba repít a város sűrűjéből. Esti fakultatív programlehetőségünk egy igaziNew Yorki élmény: egy világhírű musicalt megtekintve a rivaldafénybenfedezhetjük fel a Broadwayt.

 

Negyedik nap: Niagara vízesés (fakultatív)

Mai fakultatív programunk kereteiközött a csodálatos Niagara vízesést van lehetőségünk megismerni. Az egésznapos kirándulásnak repülővel indulunk neki. A Niagarához érve 2 remek programvár minket. Először a Skylon Tower kilátójából csodálhatjuk meg a zubogóvízesést, majd „testközelből” szemlélődhetünk egy hajótúrán a vízesés elé.Az ár a repjegyen és 2 egyedülálló élményen felül ízletes ebédet is tartalmaz.

 

Ötödik nap: Utazás Honoluluba

Búcsút veszünk a Nagy Almától,Hawaii a következő megállónk. Oahu szigetén töltjük el a következő párnapunkat. Miután elfoglaltuk a szállásunkat Honoluluban, a nap hátralévő részeszabadprogram.

 

Hatodik-kilencediknap: Honolulu

Honoluluban eltöltött napjainkatteljes mértékben a kikapcsolódásnak szenteljük, mindezt Waikiki Beacharanyhomokos óceánpartján tesszük.

Izgalmas fakultatív programokkaltölthetjük fel élménycsomagunkat, a gazdag programajánlatban minden napratalálunk kedvünkre valókat! Szigettúra Pearl Harbour megtekintésével, kalandoskönnyűbúvárkodás a Hanauma öbölben, helikopteres sétarepülés „Oahu titkaimadártávlatból” néven, vagy egész napos kirándulás Maui szigetére kisrepülővel…

 

Tízediknap: Utazás Chicagoba

Hawaii után a „Szelek városa”következik: utolsó napjainkat a Michigan tó partján elterülő Chicagobantöltjük.

 

Tizenegyedik-tizenkettediknap: Chicago

Fél napos városnézéssel kezdjük programunkatAl Capone földjén. Felfedezzük a belváros csodás központját, meglátogatjuk avilág legelső felhőkarcolóját és megnézzük a város – helyiek által csak „BigJohn”-nak nevezett – acélépületét.

A hátralévő napok szabadprogrammaltelnek el, amit remek fakultatív programokkal dobhatunk fel: szemügyre vehetjüka várost a Willis Tower (Sears Tower) kilátójából, vagy sétahajózhatunk aChicago folyón.

 

Tizenharmadiknap: Utazás haza

A végéhez közeledik élményekbengazdag körutunk, nem maradt más hátra, mint a hazaút. Egy átszállást követőenmásnap érkezünk meg Budapestre.

Tervezett, tájékoztató jellegű menetrend:

KL1972  01AUG BUDAPST AMSTERDAM             06:10 08:15
DL 149  01AUG AMSTERDAM NEW YORK           15:15 17:44

DL 121  05AUG NEW YORK MINNEAPOLIS          08:10 10:17
DL 733  05AUG MINNEAPOLIS HONOLULU          11:20 14:58

DL 733  10AUG HONOLULU MINNEAPOLIS          17:00 05:48 (másnap)
DL1339  16AUG MINNEAPOLIS CHICAGO            07:00 08:33

KL 612 13AUG CHICAGO AMSTERDAM               16:15 07:00 (másnap)
KL1973 14AUG AMSTERDAM BUDAPEST             08:4010:35

x

Egyágyas felár: 392 000 Ft/fő

Társításesetén: Amennyiben nem tudjuk társítani az egyágyas felárból100 000 Ft-ot átvállalunk!

Útlemondási biztosítás: 1% (a számításnál a részvételi díjat, repülőtéri illetéket és az egyágyas felárat vesszük alapul.)

Fakultatív élmények:
1.) Helikopteressétarepülés – Ára: 63 900,- Ft/fő + helyszínen fizetendő35 USD
2)  New York by night – Ára: 32 900,- Ft/fő
3.)Broadway musical – Ára: 32 900,- Ft-tól/fő
4.) Niagara vízesésrepülővel – Ára: 153 900,- Ft
5.) PearlHarbor + Honolulu túra – Ára: 47 900,- Ft/fő
6.)Oahu titkai helikopterrel – Ára: 69 900,- Ft/fő
7.) Mauiszigettúra – Ára: 152 900,- Ft/fő
8.) Willis Tower belépőjegy– Ára: 8 200,- Ft/fő
9.) Chicago sétahajózás – Ára:14 200,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • retúr repülőjegy átszállássalBudapestről turista osztályon
 • elhelyezés jó minőségű éselhelyezkedésű klimatizált szállodában
 • reggeli a szállodában
 • közlekedés városon belülklimatizált autóbusszal, országon belül repülővel
 • helyi- és állami adók
 • magyar idegenvezetés a túrasorán
 • gazdag programajánlat
 • transzferek és belépőjegyek a leírás szerint

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • további étkezés (tájékoztatásul egyebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
 • kötelező borravaló helyi szokásszerint napi 5$ / fő
 • útlemondási biztosításköthető: 1%, vagy kombinált utas- és útlemondási biztosításicsomag köthető

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája:


HAWAII Waikiki Beach – magyar nyelvű fakultatív programokkal! (10 nap/8 éj)

 

Időpontok: 2018.jan.15-24., feb.08-17., márc.10-19., ápr.20-30., máj.17-27., jún.06-15., júl.18-26., aug.08-18., aug.20-30., szep.18-27., okt.21-30., nov.06-15., dec.03-13.

Részvételi díj: 399.900 Ft/fő (+ reptéri illeték kb.140.000 Ft/fő):

Részletek:

HAWAII Waikiki Beach – magyar nyelvű fakultatív programokkal! (10 nap/8éj)

A vendégszeretet otthona – Hawaii-szigetvilága- minden látogatóját lenyűgözi. Eltérő természeti adottságaiknak köszönhetően mindenegyes szigete más és más élményt nyújt, mégis mindegyik maga a paradicsom. Sokakkedvence Oahu-szigete, amin páratlanul egyesül a trópusi hangulat és Amerikakorszerűsége. A sziget teli van lehetőségekkel, amelyek között mindenkimegtalálja a tökéletes módját a pihenésnek! Remek célpont napozni, búvárkodni,szörfözni és túrázni vágyóknak egyaránt, de a házasodni vágyók is gyakranválasztják Oahu mesés környezetét esküvői helyszín gyanánt.

 

OutriggerReef On The Beach*****

A Waikiki Beach kellős közepén állóluxusszállodában teljes kényelemben merülhetünk el Hawaii kultúrájában.Esténként helyi zenei legendák adják meg a hangulatot, a naplementéket pedig akézműves kóstolók teszik még tökéletesebbé. A szállodát egyik oldalról alehetőségekkel teli Wikiki Beach, másik oldalról pedig a kávézókat, éttermeketés előkelő üzleteket felsorakoztató Beach Walk sétány határolja.

Szolgáltatások: minden szobábaniPod-dokkoló, síkképernyős TV, hűtő, egyes szobák óceánra néző balkonnal

 

WaikikiResort Hotel ****

Waikiki Beach bársonyos tengerpartjátólcsupán néhány lépésre fekvő hotelben minden adott a teljes kikapcsolódáshoz.Éttermek, bárok, vízi sport lehetőségek és nyüzsgő éjszakai élet vár ránk a szállodaközvetlen közelében. Mindezeknél már csak a felejthetetlen naplementék teszikidillibbé a képet!

Szolgáltatások: hűtő, wifi, LCD TV, medence, spalétesítmények

 

QueenKapiolani***

Könnyű sétára Waikiki Beachnyugodtabb partszakaszától helyezkedik el a pompás szálloda. Csupán néhánylépésre található Honolulu néhány kiemelkedő látnivalója: a Honolulu Állatkert,a Waikiki Aquarium és a Kapi‘olani Park. Mindezek mellett aszállodából remek rálátás nyílik Hawaii legendás látványosságára, a DiamondHeadre.

Szolgáltatások: klíma, hűtő,kávéfőző, wifi, LCD TV medence, parkoló

Szállodákváltoztatásának jogát adott kategóriában fenntartjuk!

Figyelem: az üdülőszállodákban„resort fee” került bevezetésre, melynek összegét a helyszínen kell fizetni ésszállodánként változó szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint pl. wifi,napágyak, törölközők, ingyenes helyi telefonhívások, stb. Összege kb.$5-15/fő/éj.

Minta menetrend:

 

BUDAPEST PÁRIZS      0635  0855
PÁRIZS SEATTLE         1030  1150
SEATTLE HONOLULU    1820  2115
HONOLULU LOS ANGELES    0720  1552
LOS ANGELES PÁRIZS          1835  1415 (másnap)
PÁRIZS BUDAPEST              1530  1740

x Repülőtéri illeték: kb. 140 000,- Ft/fő
Gyermek kedvezmény: 20% (11 éves korig, 2 felnőttel egy szobában)

Egy ágyas felár a részvételi díj 50%-a.

Részvételi díj tartalmazza:

 • retúr repülőjegyet turista osztályon átszállással (az utazás egyénileg történik)
 • szállást a választott kategóriában 8 éjszakára, két fős elhelyezéssel
 • retúr repülőtéri transzferek

Külön fizetendő:

 • étkezés
 • utas- és útlemondási-biztosítás

HAWAII PROGRAM AJÁNLATOK

 

Egésznapos sziget körút – Magyar idegenvezetéssel

Kora reggeli indulás, látogatás PearlHarbor ma is működő hadikikötőjébe, majd végig nézik a szomorú nap eseményeirőlszóló fotókat és archívumokat. Filmvetítés alatt megtudhatjuk, miért szállt beaz USA a II. Világháborúba.
Ezután kezdődhet egy különleges buszos körutazás, amely nem csak a turistáknak szóló célpontokra viszi el a vendégeket. Az út során  a sziget több, mint 30 ikonikuslátványosságát és számtalan gyönyörű strandot tekinthetnek meg, és életüklegkáprázatosabb fényképeit készíthetik el egyetlen nap alatt. A személyreszabott túrán (maximum 6 fő) részt vevő turistákat egy magyar nyelvű útikönyvis várja, tele kulturális és geológiai információval.

Részvételi díj 2 fő esetén: 285 USD/fő
Részvételi díj 4 fő esetén: 195 USD/fő
Részvételi díj 6 fő esetén: 180 USD/fő
Gyermek ár 11 év alatt: 130 USD/fő

A kirándulásokra jelentkezés és fizetés a helyszínen. A programok és az árak változásának jogát fenntartjuk!

 

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája:


Hawaii körutazás (14 nap/10 éj)

 

Időpontok: 2018.márc.11-23., nov.25-dec.07.

Részvételi díj: 729.900 Ft/fő (+ reptéri illeték kb.140.000 Ft/fő):

 

Részletek:

Hawaii körút 14 nap/10 éj

Első nap: utazás Maui szigetére

Megkezdjüka Hawaiit bejáró körutunkat: a természeti kincsekkel teli Mauin töltjük el elsőnapjainkat. Az amerikai korszerűséggel felruházott trópusi szigeten igaziösszkomfortos paradicsomban találjuk magunkat.

Második nap: Maui 

A délelőtt folyamán a szállodában éskörnyékén pihenjük ki az utazás fáradalmait. Délután közösen meglátogatjukLahaina-t, a sziget egykori fővárosát. A pezsgő életű, mégis romantikushangulatú városka számos galériával, butikkal és kávézóval várja látogatóit. Egyedülállónevezetessége is kötelező látnivaló: az USA legnagyobb fügefája a város főteréntalálható. 400 méteres árnyékával az egész piacteret lefedi!

 

Harmadik nap: Maui

Egésznapos szabadprogram következik. Az izgalomra vágyók ehelyett szuper fakultatívprogramon vehetnek részt: bálna lesen a Csendes-óceán vizén. Az óriásemlősök minden évben Alaszkától Maui-ig vándorolnak, ahol lenyűgöző látványtnyújtanak. A katamarános kiránduláson „testközelből” is megcsodálhatjuk őket,és közben élvezhetjük a páratlan panorámát nyújtó partvidéket.

 

Negyedik nap: Maui

Ma ismétszabad és fakultatív program közül választhatunk, utóbbi esetben a Road to Hananevű panorámaúton utazhatunk. 600 kanyarjával és 54 hídjával minden bizonnyalez a világ egyik leglátványosabb útvonala. Elképesztő élményben részesítiminden utasát: a gyönyörűstrandok, páradús esőerdők, káprázatos vízesések, egzotikus növények és autentikuspiacok mindenkit elbűvölnek.

 

Ötödik nap: Utazás Oahu szigetére
Repülővel utazunk tovább Oahuszigetére, ahol saját választásunk szerint standard vagy deluxe minőségűhotelben szállhatunk meg a világhírű Waikiki Beachen.

Hatodik – tízedik nap: Honolulu

Mi mással tölthetnénk el napjainkata Waikiki Beachen, mint véget nem érő szórakozással és pihenéssel? A gazdagprogramajánlatból minden napra jut egy-egy izgalmas elfoglaltság, hogyvéletlenül se unjuk meg az aranyhomokos parton való lazítást!

A Honolulu sziget túrán nem csak asziget természeti szépségeit ismerhetjük meg, de be is tekinthetünk aszigetlakók életébe. A Pearl Harbor kirándulás keretei közt a II. világháborúhíres történelmi helyszínét látogathatjuk meg. Az „Oahu titkai madártávlatból”programon 45 perces helikopteres sétarepülésen vehetünk részt. Deellátogathatunk a Big Island vulkán szigetre is kisrepülővel, ahol a napfénypontjaként az 1980-as évek óta folyton feltörő Kilauea vulkánt tekinthetjükmeg.

 

Tizenegyedik – tizenharmadik nap:utazás Budapestre
Körutunk ezzel a végéhez ért, ígynem maradt más hátra: búcsút veszünk Hawaii varázsaitól, és elindulunk haza.

 

Tervezett, tájékoztató jellegű menetrend:

KL1972 11MAR BUDAPEST AMSTERDAM 06:3008:45
DL 143 11MAR AMSTERDAM SEATTLE 10:05 11:28
DL1397 11MARSEATTLE MAUI17:55 22:06
DL1653 21MAR HONOLULU MINNEAPOLIS18:00 06:43 (másnap)
DL 160 22MAR MINNEAPOLIS AMSTERDAM 16:1006:25 (másnap)
KL1977 23MAR AMSTERDAM BUDAPEST 14:15 16:15

x

A részvételi díjtartalmazza:

 • retúr repülőjegy 2 átszállássalBudapestről turista osztályon
 • elhelyezés jó minőségű éselhelyezkedésű klimatizált szállodában
 • közlekedés klimatizáltautóbusszal, szigetek között repülővel
 • helyi- és állami adók
 • magyar idegenvezetés a túrasorán
 • gazdag programajánlat
 • transzferek és belépőjegyek a leírás szerint

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • étkezés (tájékoztatásul egyebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
 • kötelező borravaló helyi szokásszerint napi 5$ / fő
 • útlemondási biztosításköthető: 1%, vagy kombinált utas- és útlemondási biztosításicsomag köthető

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája:


The Big Island

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA „Nagy Sziget” (angolul: The Big Island) vagy „Az orchideák szigete”  az Amerikai Egyesült Államok Hawaii államának a legdélibb és legnagyobb kiterjedésű szigete a maga 10 450 négyzetkilométerével.  A háromszög alakú sziget méreteit jól jellemzi, hogy a területe jóval nagyobb, mint az összes többi szigeté együttvéve. Ennek ellenére lakossága alig 160 000 főre tehető. A Nagy Sziget nyugati partszakaszán, melyet „napos oldalnak” is neveznek, találjuk Kona városát, mely köré a tengerparti szállók tucatját építették. A sziget déli részén a Hawai’i Volcanoes Nemzeti Park tarthat számot érdeklődésre, ahol a láva folyását, akár repülőgépről is megcsodálhatjuk. A Big Island legfőbb nevezetessége persze természetesen a csúcsot képező Mauna Kea vulkán, ahová szívbetegeknek és magas vérnyomásúaknak az akklimatizációs különbségek miatt veszélyes elindulni. A vulkáncsúcshoz Hilo városán keresztül vezet az út, ahol érdemes egy rövid kitérőt tennünk a Szivárvány-vízeséshez is. Pazar látvány tárul elénk, a vulkánkúp csúcsán sapkaként ülnek meg a felhők. Felfelé haladva a szakadékokkal szabdalt úton 3000 méter magasan egy akklimatizációs állomáshoz érkezünk, ahol mintegy fél, háromnegyed órára kötelező megpihenni. A menedékházban teát és forrócsokit is vehetünk magunkhoz mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, de akár hawaii csecsebecséket is vásárolhatunk. Odafönt aztán nincs más dolgunk, mint eltűnődni a természet káprázatos szépségében, mely nem fogható semmi egyéhez.

Oahu

oahuAz Oahu szigetén található Honolulu az Egyesült Államok, 50. államának, a Hawaii szigeteknek fővárosa. Honolulu ma kellemes és bájos város, amelyet egyik oldalról a Csendes-óceán, másik oldalon a Koolau ködös szirtjei határolnak. Ez a város az egyetlen a Földön, ahol Kelet és Nyugat valóban találkozik, ahol nemcsak elviselik, hanem megértik és megbecsülik egymást az emberek. A színes város számos látnivalót tartogat is ide érkezőknek. A kötelező látnivalók közül ne hagyjuk ki az Iolani Palotát, amely Hawaii szimbolikus és érzékeny szíve. Építését Kalakaua király rendelte el.  A State Capitol, vagy Parlament építése 1969-ben készült el. Szerkezete szimbolikus: oszlopai pálmafákhoz hasonlítanak, tanácstermei vulkánt formáznak, nyitott központi udvara Hawaii nyitott társadalmát fejezi ki. A kétszintes, angolszász, neoklasszicista stílusú Washington Place-ben egykor Liliuokalani királynő élt, és 2002-ig elnöki rezidenciaként funkcionált. A Honolulu Academy of Arts Asian Galleries részlegén kiállított műtárgyak között találunk japán emlékeket, XIII. századi tekercseket, XIV. századi szamurájöltözetet, VII. századi arany-ezüst tartóedényt lótuszsziromhintéshez. A kínai festmények gyűjteményében a Ming- és Csing-dinasztia korabeli leletgyűjteményt tekinthetünk meg. Ne hagyjuk ki a naplementét a tengerpartról, hogy láthatssuk a “zöld villanást”, amint a nap a látóhatár alá bukik.

Maui

mauiMaui napsütötte, varázslatos szigete a második legnagyobb a Hawaii-szigetláncban. Az 1883 km2-es sziget partvonala 193 km hosszú, 81 strandját fehér, arany, fekete, fekete-fehér vagy zöld homok borítja az ősi vulkáni tevékenységnek köszönhetően. A sziget 127 ezer lakosa mellett évente közel 2 millió turista látogatja a főként úszásra alkalmas strandokat. Sokan érkeznek a szigetre, hogy megtapasztalják az újjászületést, a gondtalan mindennapokat, a művészeket a természet szépsége csábítja. Nyugat-Maui földterületének nagy része végtelen nagy természetvédelmi terület, amelyeket turistaútvonalak szőnek át. A sziget szíve Közép-Maui, ahol a helyiek élnek és ahova a turisták is érkeznek. A környék legjobb strandját a Kanaha Beach Parkban találjuk, ahol a szörfösök is szívesen lovagolják a hullámokat. Meglátogathatunk egy igazi ananászültetvényt is, a Maui Tropical Plantationt, ahova a belépés ingyenes.  Az Iao-völgy, a Királyok völgye a minden istenek felett álló Istenről kapta a nevét. Az ősi időkben a hawaiiak ebbe a völgybe hozták királyi halottaikat titkos temetési szertartásra. 1959-től a mai napig újra megtartják a szertartásokat az Aloha Week felvonulás keretein belül. A világ legnagyobb kialudt vulkánja, a Haleakala Maui keleti részén, 3055 méteres magasságával egy km-rel a sziget többi hegye fölé magasodik. A lábánál egy sor szállóhelyet és szörfözésre, úszásra alkalmas strandot találunk. Érdemes befizetni egy hajóútra Molokini holdsarló alakú vulkanikus krátere felé, amely belecsúszott a hullámokba, természetes akváriumot hozva létre, ahol a zátonyhalak színpompás egyedei úsznak együtt a nyílt tenger halaival, a búvárkodók legnagyobb örömére.

Kauai

kauaiKauai a Hawaii-szigetek nyolc nagy szigetének egyike, Niihau után a legészakabbi. A sziget az Amerikai Egyesült Államok 24. legnagyobb szigete. Vulkáni eredetű, az 1598 m magas Kawaikini vulkán hozta létre. Jól termő sziget, többnyire cukornádat termesztenek rajta. Beceneve: Kert-sziget. Itt találhatóak az első petroglifák, vagyis kőbe vésett szimbolikus jelek, amiket még a polinézek hagytak hátra (ilyen jelek találhatóak Mauin is). A tájat vízesések, festői utak és több mint 60 strand tarkítják. Néhány strand kiválóan alkalmas sznorkelezésre, mások az apálykor hátramaradó, tengervízzel teli, gyermekbarát medencék miatt nagyon jók, megint mások pedig a létező összes vízi sporthoz nyújtanak tökéletes feltételeket. A szárazföldi programok közül érdemes megemlíteni a Na Pali partvidék Kalalau-ösvényén való túrázást, a Waimea-kanyonba tett, egynapos kirándulást és a cukornádültetvényeken élők életét bemutató Grove Farm tanyamúzeumot. Kauai kedvelt hely Hollywoodi filmek forgatásaként. Több mint 70 filmet forgattak ezen a helyen.