Miami Beach

Miami az Egyesült Államok keleti partvidékén, Florida államban található igazi világváros, gyönyörű környezettel. Számtalan látnivalót tartogat a turisták számára, akik viszont többnyire mégsem ezért látogatják, hanem az izgalmas, meleg strandok miatt utaznak ide. Miami Beach Miami legcsillogóbb része, egy igazi turistaparadicsom, ahol az odautazók pálmafák környezetében élvezhetik a nyaralást. Az éghajlata trópusi-monszun keverék, az év minden hónapjában meleg van, még télen sem csökken 15 Celsius-fok alá a hőmérséklet. Miami Beachen nagyon sok spanyol ajkú él, és a város egy része is spanyol stílusban épült. Természetesen fényűző házakról, villákról van szó, amelyek rögtön megragadják az ember tekintetét. Miami Beach valódi turistaközpont. Azok, akik még nem jártak ott, mindenképp vegyék célba, hisz Amerika büszkesége, és ezen kívül rengeteg látnivalót is kínál. Bár lakosságát tekintve többnyire amerikaiak élnek ott, de számtalan spanyol, kubai és más nemzetiségű nép is lakja. Ha szobát szeretnénk foglalni, alaposan keresgéljünk, hisz találunk itt mindenfélét a luxusszállodától elkezdve a tengerparti kis házakig. Találunk nagyon drágát, de árban megfelelőt is. Miután eljutottunk strandokra, és wellness központokban kényeztettük testünket, szánjunk időt a múzeumokra, emlékművekre. A Bass Museum of Art-ban szebbnél szebb festményeket és szobrokat tekinthetünk meg. A kulturális sokszínűséget jól jellemzi, hogy megtalálható itt “kis Havana”-Little Havana, “kis Tahiti”-Little Haiti. Keveredik a latin- és az észak-amerikai művészet, gasztronómia mindenféle európai behatásokkal. Aki olyan szerencsés, hogy ellátogathat ebbe az izgalmas amerikai városba, az a következő helyeket mindenképpen látogassa meg.:

Kis Havanna

havannaKis Havanna egy nagyon hangulatos kisváros Miamiben, melyet főként dél-amerikaiak, spanyolok és kubai származásúak lakják. Nevét is innen kapta, Kuba egyik legnagyobb városáról, Havannáról. Aki megunta a strandolást és a napfürdőzést, s egy kis kultúrára vágyik, annak érdemes idelátogatnia, mert Kis Havanna számtalan látványossággal és kulturális rendezvénnyel várja a turistákat. Többek közt itt találhatóak Miami politikai intézményei is, valamint múzeumok, színházak, gyönyörű utcák tekinthetőek meg. Kis Havanna az építészetében is jeles, hisz a nemzeti sokszínűség az épületeken is megmutatkozik. Minden hónap utolsó péntekén Kis Havannában óriási kulturális vásárt tartanak, amely szintén olyan tényező, ami vonzza nemcsak a helybélieket, hanem a turistákat is. Itt számtalan érdekes dolgot megtekinthetünk, sőt akár vásárolhatunk is. A szabadtéri zene, az érdekes latin tánc-bemutatók, a még nem felfedezett tehetséges művészek alkotásai mind megtalálhatóak itt. Kis Havanna tehát egy nagyon érdekes kisváros, sok pozitív tényezővel, érdekességgel, kultúrával. Ha lehetőségünk van ellátogatni ide, rengeteg csodálatos élménnyel térünk majd haza, és nagyon sok embert ismerhetünk meg. Ami pedig még különlegesebbé teszi, az az, hogy mindenhez közel van, bárhova elugorhatunk, ha épp másfajta kikapcsolódásra, szórakozásra vágyunk, vagy ha máshol foglaltunk szállást.

South Beach

southbeachAzaz SoBe, Miami Beach “Ibizája”, éttermek, szállodák, szórakozóhelyek sokasága. South Beachen érdemes egy sétát tennünk a Lincoln Roadon is, ahol számos étterem, kávézó és üzletek sokasága található. Amint lemegy a nap, az éjszakai élet felpezsdül, szórakozóhelyek, jazz bárok és számtalan club áll rendelkezésre egy kis szórakozásra.

Everglades Nemzeti Park

evergladesAz  Everglades Nemzeti Park Florida legnagyobb nemzeti parkja, híres mocsárvidék, amelyet egy tó a Lake Okeechobee  túlfolyása hozott létre, és tart fenn  ma is.  1947-ben alapították, területe több mint hatezer négyzetkilométer. 1979 -ben az UNESCO világörökségének részévé nyilvánították. A park egész területe gyakorlatilag egy összefüggő óriási mocsárvidék, amely számos csodálatos élőlénynek ad otthont. Az Everglades a világon egyedülálló természeti jelenségnek köszönheti létezését. A River of Grass-nek (Füvek folyója) nevezett folyó Földünk leglassúbb folyama, amely elvezeti a tó vízét a 200 km-re lévő Floridai-öbölbe. A park nagy területe egész évben víz alatt áll. Meghökkentő jelenség egy hatalmas füves préri, ami egyben egy  lassú folyó is.  A legjellemzőbb növénye egy télisás faj( Cladium jamaicense), a saw gras, amely, hatalmas, iszapos területeket borít be. Ez a növény itt található meg a legnagyobb populációban a világon.

Art Deco Historic District

A világ legnagyobb Art Deco negyede, 960 épület egy tömbben. Miami Beach déli része, egy 23 utcás blokk, az úgynevezett South Beach mostanra az éjszakai szórakozás amerikai fellegvára lett. Trendi, újító, izgalmas hely. Az art deco stílus legszebb épületei általában hotelként működnek, érdemes megnéznünk a Colony Hotel, a Waldorf Towers Hotelt vagy éppen a Breakwater Hotelt. A strand mellett, az Ocean Drive mentén találjuk a Lummus Parkot, ha netán elfáradtunk, a park kellemes padjai ideálisnak bizonyulnak egy kis pihenésre, és szemlélődésre. Az Ocean Drive egyik leghíresebb háza a Versace-ház, itt ölték meg 1997-ben a híres tervezőt, Gianni Versace-t.