Napfényes Kalifornia (10 nap/8 éj)

Időpontok: 2019. nov.25-dec.04 (10 nap/8 éj)

Részvételi díj: 699.900 Ft/fő + illeték kb. 139.000 Ft/fő

PROGRAM:

Napfényes Kalifornia – 1. nap Budapest – San Diego

Elutazás Budapestről San Diegóba menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás San Diegóban.

USA utazás – Napfényes Kalifornia csoportos körutazás

Napfényes Kalifornia 2. nap San Diego

Félnapos városnézés San Diegóban. A város hangulatát érezhetően befolyásolja az óceán és a mexikói határ közelsége. Hangulatos spanyol stílusban helyreállított óvárosában, a Balboa parkban, vagy a Gaslamp Quarterben sétálva a növényzet buja szépsége és a gyarmati kor emlékei nyűgözik le a látogatókat. Délután fakultatív sétahajózás az öbölben – a vízről kiváló rálátás nyílik a városra, a Coronado szigetre és a Midway anyahajóra. Szállás San Diegóban.

Napfényes Kalifornia 3. nap La Jolla – Santa Monica – Los Angeles

Az utazás fénypontját a Csendes-óceán partján fekvő városok nyújtják. A mai napon La Jolla elegáns tengerparti üdülővárost fedezhetik fel, melynek utcáin édességboltok, pékségek, galériák, ékszerész üzletek sorakoznak. Délután továbbutazás, séta Santa Monica tengerparti sétányán és a tengerparti mulatságok helyszínén a híres mólón. Szállás Los Angelesben.

USA utazás – Napfényes Kalifornia csoportos körutazás

Napfényes Kalifornia 4. nap Los Angeles

Városnézés az „Angyalok Városában”: El Pueblo óváros, Beverly Hills, Rodeo Drive, séta a Hollywood Boulevardon a hírességek kéz- és lábnyomainak megtekintésével.

Délután fakultatív látogatás a Getty Centerben, mely művészeti és kulturális központként számos gyűjteménynek ad otthont. A komplexum névadója az olajüzletből származó vagyonát egy különböző történelmi korszakokból származó, rendkívüli kollekció összegyűjtésébe fektette. Szállás Los Angelesben.

Napfényes Kalifornia 5. nap Malibu – Santa Barbara

Los Angeles metropoliszát elhagyva barátságos és gazdag települések váltják egymást a part mentén. Első állomás Malibu, ahol olyan neves filmsztárok vásároltak villát, mint Jack Nicholson, Jennifer Aniston és Leonardo di Caprio. A mai nap végállomása a gyarmati építészeti stílus gyöngyszeme: Santa Barbara. Itt találhatjuk az egyetlen, megalapítása óra folyamatosan működő missziót Kaliforniában. A szépséges tengerparti táj és a mediterrán klíma együtt teszi a városkát „Kalifornia királynőjévé”. Szállás Santa Barbarában.

USA utazás – Napfényes Kalifornia csoportos körutazás

Napfényes Kalifornia 6. nap Solvang – Monterey

Ezen a napon a szárazföld belseje felé veszi az irányt a csoport. Solvang nevezetessége, hogy alapítóinak hála Dániában érezheti magát a látogató, hiszen a Kis Hableány és a körtorony másolata is a városképet ékesíti. Fő utcáján szélmalmok és jellegzetes dán stílusban épült házak váltják egymást. A völgy híres bortermelő vidék, pihenésképpen érdemes csatlakozni egy borkóstolóra (helyszíni fizetéssel)! Délután az utazás folytatása Kalifornia legszebb panoráma útján, mely egy regényíró szerint „a föld és a tenger találkozásának legnagyszerűbb helye az egész világon”. A lélegzetelállító sziklás öblök és parkok között könnyű sétával elérhető a part. Szállás Monterey-ben.

Napfényes Kalifornia 7. nap Monterey – Carmel – San Francisco

Montery a mai napig őrzi halászkikötői karakterét, az egykori halfeldolgozó helyén a Cannery Row negyedében azonban ma már felújított éttermek, üzletek várják a vendégeket. Carmel festői városkája teli antikvitás üzletekkel és művészeti galériákkal a környék kulturális rendezvényeinek ideális helyszíne. Délután az út végállomása következik. A narancsvörösre festett világhírű függőhíd méltán vált a város jelképévé.

Szállás San Franciscóban.

USA utazás – Napfényes Kalifornia csoportos körutazás

Napfényes Kalifornia 8. nap: San Francisco

Városnézés a páratlan elhelyezkedésű, meredek utcák jellemezte városban: Golden Gate híd, Kínai negyed, Fisherman’s Wharf, az Alamo Square viktoriánus házai, Városháza, Union Square, Telegraph Hill, Coit Tower, Transamerica piramis. Délután fakultatív látogatás az Alcatraz börtönszigetre, melynek leghírhedtebb lakója Al Capone volt. Szállás San Franciscóban.

USA utazás – Napfényes Kalifornia csoportos körutazás

Napfényes Kalifornia 9. nap: San Francisco – Budapest

Délelőtt szabadprogram. Sétáljon még egyet a Union Square nyüzsgésében! Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

Napfényes Kalifornia 10. nap: Budapest

Megérkezés a menterend szerint.

Minimum létszám: 8 fő.

Gyermek ár: legfeljebb két 6-12 éves gyermek két teljes árat fizető felnőttel egy szobában. 3, vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is! Figyelem! A beutazáshoz Kanadába ETA, az Egyesült Államokba ESTA engedély szükséges, melynek ügyintézését irodánk vállalja 8 000 Ft/fő/engedély áron.

Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni.

Szállás

Helyi középkategóriájú szállodákban.

Ár tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – San Diego / San Francisco – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált minibussszal8 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodák kétágyas szobáibanreggelis ellátása leírás szerinti programok belépők nélkülmagyar idegenvezető

Ár nem tartalmazza:

illeték ESTA engedélybelépőjegyek feláraborravalókbaleset-, betegség- és poggyászbiztosításútlemondási biztosításfakultatív programok  (minimum létszám: 12 fő)

San Diego – sétahajózás 20 000 Ft/fő

Los Angeles – Getty Center 9 000 Ft/fő

San Francisco – Alcatraz-sziget 29 000 Ft/fő