Varázslatos szilveszter New Yorkban (6 nap/4 éj)

Kis létszámú csoport, max. 15 fő! Magyar nyelvű idegenvezetés!

Időpont: 2019.dec.29-jan.04 (

Részvételi díj: 419.000 Ft/fő (+ repülőjegy és reptéri illeték kb. 195.000 Ft/fő)

Részletek:

  1. nap Budapest – New York

Elutazás Budapestről menetrend szerinti, közvetlen járattal New Yorkba, a felhőkarcolók városába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás: New Yorkban, a Time Square-től mindössze 3 háztömbnyire (4 éj)

Szállás: Cambria Hotel & Suites Times Square 3*

  1. nap New York

Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának központjában, az ünnepi díszbe öltözött Manhattanben: Battery Park, Wall Street, Freedom Tower, Chinatown, Little Italy, SoHo, Greenwich Village, Empire State Building (belépővel). A 102 szintes felhőkarcoló Midtown városrészben, az 5. sugárúton épült, Art Deco stílusban – a modern világ 7 csodájának egyikeként tartják számon. A kilátószintről csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután folytatjuk a buszos városnézést: Egyesült Nemzetek épülete, Rockefeller Center, Central Park, Harlem. A program után transzfer a szállodába.

Késő délután közös séta a Time Square-re, ahol együtt köszönthetjük az Újévet a milliónyi ünneplővel. Délutántól egészen hajnalig számtalan szabadtéri program, koncert várja az érdeklődőket.

  1. nap New York

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív program: fedezze fel a téli köntösbe burkolózott város rejtett szépségeit, az amerikai filmek alapján szinte ismerős helyszíneket. Sétánkat Greenwich Village-ben kezdjük, mely egykor egy New Yorktól különálló vidéki kistelepülés volt, megtarthatta eredeti utcaszerkezetét, ebből következően ma élesen elüt a többi városrész rendezett alaprajzától. Az utcákat itt nem számozzák, hanem nevet adnak nekik.  Ezután New York legdivatosabb negyedébe, a SoHo-ba látogatunk, ahol számos híresség és modell is gyakran megfordul. Ezt követően a Chelsea piacon és a mellette kezdődő High Line Parkban folytatjuk utunkat, végül a „mindenki által ismert” Central Parkban fejezzük be.  Szabadidő vásárlásra vagy kipróbálhatják a korcsolyapályát, hóesés esetén akár a lovasszánozást is.

  1. nap New York

Reggeli után komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, a fáklyát tartó hősnő szobrához – az ikonikus Szabadság-szoborhoz és Ellis Island-re. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A szobor jobb kezét és fejét megerősítették, az új fáklyát aranylevelekkel borították. A szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé vált. Ellis szigete volt az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. 1990 óta múzeumként működik, aki szeretné őseit felkutatni, itt megtalálja az eredeti bevándorlási dokumentumokat, így az ország minden tájáról érkeznek ide „családfa kutatók”. Az egyik leginformatívabb múzeum az USA-ban.

5-6. nap  New York – Budapest

Reggeli után szabadidő a város egyéni felfedezésére vagy fakultatív program: látogatás a lerombolt World Trade Center emlékparkba és múzeumba belépővel. 2001. szeptember 11. megrázó esemény volt minden amerikai életében és az egész világra jelentős hatást gyakorolt. Az egykori ikertornyok helyén ma emlékmű és múzeum áll, közvetlen a világkereskedelmi központ új tornya, a One World Trade Center mellett. A két óriási fémmedence az ikertornyok egykori helyét jelöli, peremükre az áldozatok neveit vésték. A múzeum ezek alatt, a föld mélyén található, ahol több tárgyi emléket is őriznek a 2001-es tragédiáról, köztük kiégett tűzoltóautókat, romok alatt talált használati tárgyakat.

Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a 6. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív programok (minimum 10 fő esetén magyar idegenvezetővel):

Gyalogos városnézés Manhattanben ………………………………………… 10.000 Ft

World Trade Center 9/11 Emlékpark és Múzeum belépővel ………19.000 Ft

AZ ÁR TARTALMAZZA

4 éjszakai szállást központi, 3*-os szállodában, kétágyas szobákban, reggelit

leírásban szereplő programokat, helyszíni transzfereket

szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA

nemzetközi repülőjegyek és illetékek: 195 000 Ft

ESTA engedély: 13 000 Ft

útlemondási biztosítás: 1,5%

borravaló: 5 USD/fő/nap

EGYÉB KÖLTSÉGEK

BBP biztosítás

egyágyas felár: 197 000 Ft

fakultatív programok,

  1. és 4. fő részvételi díja: 229 000 Ft

Csoportos magyar idegenvezetős utak teljes listája: