Szilveszter New Yorkban (6 nap/4 éj)

Kis létszámú csoport, max. 15 fő! Magyar nyelvű idegenvezetés!

Időpont: 2019.dec.29-jan.04

Részvételi díj: 399.000 Ft/fő + reptéri illeték kb. 139.000 Ft/fő)

Részletek:

Szállás: Fairfield by Marriott Manhattan Central Park*** – a szálloda Manhattanben, a Central Park és metróvonalak közelében fekszik, így gyalog és tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők New York legismertebb látnivalói: a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a Brooklyn híd, a Central Park és olyan színvonalas, világhírű múzeumok, mint a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeum. Elhelyezés: kétágyas szobában, melynek alapfelszereltségéhez saját fürdőszoba, hajszárító, síkképernyős tévé, széf és wifi hozzáférés tartozik.

Program:

december 29. vasárnap
Elutazás Budapestről közvetlen járattal New Yorkba (11:50-16:05). A csomagok felvétele és az útlevél ellenőrzés után az idegenvezető várja a csoportot, majd külön busszal jutunk el a belvárosi szállodánkba. Este szabadidő.

december 30. hétfő
A mai napon busszal fedezzük fel Manhattan távolabbi városrészeit: elhaladunk az ENSZ székház, majd a Flatiron Building (“Vasalóház”) mellett – a háromszög alakú épület a város egyik legrégebbi felhőkarcolója. Little Italyt (olasz-negyed) és Chinatownt (kínai-negyed) hátrahagyva New York egyik szimbólumánál, a Brooklyn hídnál állunk meg, majd a Wall Street felé vesszük az irányt, amely nem csak a metropolisz, de az egész világ üzleti központja is. A Battery Park – a felhőkarcoló-rengeteg és a víz közé ékelődő park – után a következő állomásunk az egykori World Trade Center helyén magasodó és annak emléket állító Freedom Tower. A dokkok mellett végigbuszozva érjük el a kikötőt, ahonnan egy másfél órás hajózásra indulunk, hogy a vízről is megcsodáljuk Manhattan páratlan látképét. Este visszasétálunk a szállodába, majd szabadidő.

december 31. kedd
Délelőtt gyalogos városnézésre indulunk idegenvezetőnkkel és felfedezzük a szálloda közelében fekvő nevezetességeket: elsétálunk az Empire State Buildinghez, majd a gyönyörű belsőépítészeti műremeknél, a Grand Centralnál (központi pályaudvar) időzünk. Továbbsétálunk a St. Patrick katedrálishoz és a Rockefeller Centerhez mielőtt elérjük a következő ikonikus helyszínt, a különösen éjszaka látványos Times Square-t. Innen sétálunk vissza a szállodához, majd délután a Central Parkot, „New York tüdejét” célozzuk meg. A közel 150 éves, sok filmből ismert park még télen is a helyiek kedvelt célpontja, ha kikapcsolódásról, sportról van szó. A nap további részében szabadidő, este szilveszterezés a New York-i forgatagban.

január 1. szerda
Egész nap szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg. Elsétálhatunk a Rockefeller Centerhez, melynek kilátója csodás panorámát nyújt; áthajózhatunk a Szabadság szoborhoz; bevethetjük magunkat a Macy’s áruház forgatagába, korcsolyázhatunk a szabadtéri jégpályákon (Central Park, Bryant Park, Rockefeller Center) vagy felkereshetjük a világhírű Természettudományi Múzeumot, melynek gazdag gyűjteménye szinte egész napra tartalmas programot kínál.

január 2. csütörtök
Délelőtt szabadidő, majd délután transzfer a repülőtérre magyar asszisztenciával. Hazautazás a LOT közvetlen járatával Budapestre (17:50 – másnap 08:20, éjszaka a repülőn).

január 3. péntek
Érkezés 8.20-kor.

Fakultatív programlehetőségek New Yorkban (egyéni programok szabadidőben):

 • Broadway előadások: pl. Oroszlánkirály, Jégvarázs, My Fair Lady (jegyek a szabad helyek függvényében foglalhatók, kérje ajánlatunkat!)
 • Top of the Rock – Rockefeller Center kilátó (foglalás előre szükséges, ára 14 000 Ft/fő)
 • Szabadság szobor és Ellis Island hajójegy (foglalás előre szükséges, ára 7 000 Ft/fő)

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-New York-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
 • Transzferek és városnézések magyar idegenvezetéssel
 • Szükséges belépők a városnézések során
 • Négy éjszaka szállás a Fairfield by Marriott Hotelben, kétágyas szobában
 • Reggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 139 000 Ft/fő
 • ESTA – elektronikus beutazási engedély