AZ USA legendás Nemzeti Parkjai (13 nap/12 éj)

Időpontok: 2020.aug.14-26

Részvételi díj: 789.000 Ft/fő (+ repülőtéri illeték kb. 149.000 Ft/fő)

Részletek:

1. nap: Budapest – Denver

Elrepülés Budapestről átszállással Denverbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Vacsora, Szállás Denverben.

2. nap: Denver – Vail – Moab

Reggeli után útnak indulunk és felkapaszkodunk a híres Sziklás hegység láncai közé. Nyugat felé haladva áthaladunk a kontinentális vízválasztón is, majd hamarosan Vailbe érkezünk, amely egy néhány ezer lakosú hegyi település csodálatos környezetben. Ezen a környéken találhatóak az Egyesült Államok leghíresebb sípályái és magát Vail városát is ez a sport keltette életre még az 1960-as években. Vailt elhagyva továbbutazunk nyugat felé, átlépünk Utah államba, hogy a nap végén Moab kicsi városkájába érkezzünk meg. Vacsora, szállás Moabban.

3. nap: Arches- és Canyonland Nemzeti Park

Reggeli után két nemzeti parkot látogatunk meg: a Canyonlands- és az Arches Nemzeti Parkokat, ahol magunk is szemtanúi lehetünk, hogy milyen csodákra képes a természet. A szél, a víz és a jég elképesztő felszínalakító képességét csodálhatjuk meg mindkettőben. Bámulatos sziklaformációk és kanyonok várnak ránk a nap során. Vacsora, szállás Moabban.

4. nap: Moab – Salt Lake City

Reggeli után Utah fővárosa, Salt Lake City felé indulunk tovább. Utahban a táj még az országúton haladva is gyönyörű. Utunk az elbűvölő Provo városkán vezet keresztül, melyet 1849-ben alapítottak a mormonok. Délután városnézés a szintén mormonok által alapított Salt Lake Cityben. Megismerkedünk a Mormon egyház történelmével, XIX. századi megpróbáltatásaikkal illetve jelen helyzetükkel, miközben megtekintjük a város kapcsolódó nevezetességeit: a Templom teret, a Mormon templomot, a Sirály Emlékművet, stb. Vacsora, szállás Salt Lake Cityben.

 

5. nap: Salt Lake City – Montpelier – Jackson

Reggeli a szállodában, majd utazás északi irányba. Először Montpelier városában állunk meg, ahol megismerkedünk az Oregon Trail nevű úttal, ami több, mint háromezer kilométer hosszan kötötte össze a Csendes-óceánt a Prérivel, és amin számtalan pionír érkezett Nyugatra a XIX. század folyamán. Továbbhaladunk, hogy elérjük mai végállomásunkat, egy újabb meseszép természeti környezetben fekvő városkát, a Wyoming állambeli Jacksont, amely a Grand Teton Nemzeti Park szomszédságában található. Vacsora, szállás Jacksonban.

6. nap: Jackson – Grand Teton Nemzeti Park – Yellowstone Nemzeti Park

Reggeli a szállodában. A mai napon ismét két csodálatos nemzeti parkot látogatunk meg. A Grand Teton- és a világhírű Yellowstone Nemzeti Parkok egymás szomszédságában fekszenek. Gejzírek, hőforrások, iszapfortyogók és számos lenyűgöző természeti szépség és érdekesség, ami ránk vár. Vacsora, szállás a Yellowstone Nemzeti Parkban.

7. nap: Yellowstone Nemzeti Park

Reggelit követően a világ legrégebbi nemzeti parkjában, a Yellowstone Nemzeti Parkban nézelődünk tovább, amely három állam, Idaho, Monatana és Wyoming területén, összesen 8980 km2-en terül el. Gyönyörködünk a leghíresebb gejzír (Old faithful) több, mint száz méter magas kitöréseiben, és ha szerencsénk van, akkor a Nemzeti Park híres nagytestű lakóiból (jávorszarvas, grizzlymedve, farkas, bölény) is láthatunk néhányat. Vacsora, szállás a Yellowstone Nemzeti Parkban.

 

8. nap: Yellowstone Nemzeti Park – Cody – Billings

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utunkat és a Yellowstone szomszédságában fekvő Cody városába érkezünk, mely a nevét William Frederick Codyról kapta (ismertebb nevén Buffalo Bill). A látogatás kapcsán megismerkedünk néhány XIX. századi eseménnyel, hogy hogyan is zajlott a vasútépítés ebben a térségben, mi történt a sokmilliós bölénypopulációval, hogyan törte fel a fehér ember a kontinens nyugati felét. Folytatjuk utunkat és délutánra a Montana állam déli részén található kisvárosba, Billingsbe érkezünk. Vacsora, szállás Billingsben.

9. nap: Billings – Little Bighorn – Rapid City

Reggeli után útnak indulunk Rapid Citybe. Útközben látogatás Little Bighornban, melynek kapcsán tovább foglalkozunk az Egyesült Államok XIX. századi eseményeivel és megismerkedünk az amerikai őslakos indiánok történetével. A legvéresebb harcok az indiánok és az amerikaiak között a XIX. század második felében zajlottak. Az egyik leghíresebb csata itt Little Bighornál történt ahol, a könyörtelen Custer alezredes vezette amerikai hadsereg az Ülő Bika által vezetett indián törzsekkel csapott össze. Továbbutazás kelet felé Rapid Citybe. Vacsora, szállás Rapid Cityben.

10. nap: Black Hills – Rushmore

Reggeli a szállodában. Szabadidő vagy fakultatív programlehetőség: mai napunkat Dél-Dakota szépségeinek szenteljük, ahol a természeti csodák mellett az ember alkotta érdekességek is megtalálhatóak. A leghíresebb közülük a Rushmore Hegybe vájt négy amerikai elnök arcképe. A tizennégy éven át készült szoborcsoport ma az Egyesült Államok egyik legismertebb emlékhelye. A másik még épülőben lévő emlékmű a Crazy Horse szobor, ami szintén egy hegyoldalban készül és egy Lakota indián (Crazy Horse) lovas szobra lesz, amikor teljesen elkészül. A tervezett méretek döbbenetesek. A program ára: 22.500 Ft. Vacsora, szállás Rapid Cityben.

 

11. nap: Rapid City – Denver

Reggeli a szállodában, majd délnek fordulunk és a Préri és a Sziklás hegység határán visszatérünk Denverbe. Délután informális városnézés Colorado állam fővárosában, Denverben, mely amerikai léptékkel inkább tűnik egy vidéki városkának, mint sűrűn lakott, nyüzsgő metropolisznak, noha hatszázezres lakosságával az állam legnépesebb települése és a térség fontos gazdasági központja. Vacsora, szállás Denverben.

12. nap: Denver – Sziklás Hegység Nemzeti Park – …

Reggeli után a város határában lévő Sziklás Hegység Nemzeti Parkba látogatunk el, ahol megcsodáljuk a park hihetetlenül gazdag növény- és állatvilágát. Az út, amin elérjük a Nemzeti Parkot a legmagasabban fekvő aszfaltborítású út az az Egyesült Államokban. A csodálatos látvánnyal és az elmúlt napok élményeivel telve délután elindulunk a denveri repülőtérre és átszállással hazautazás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

13. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

–          Yellowstone Nemzeti Park

Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

–         repülőjegy

–         BBP biztosítás

–         közlekedés külön busszal

–         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, részben kontinentális, részben büfé reggelikkel

–         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Részvételi költség:

  • Részvételi díj repülőjeggyel: 699.000 Ft
  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.000 Ft (változhat)
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Sztornó: 11.870 Ft (biztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
  • A 10. napi fakultatív program : 22.500 Ft (Rushmore)
  • Egyágyas felár: 295.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
  • ESTA engedély*: 6.500 Ft

285 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő

További tudnivalók:

Minimum létszám: 35 fő

– 26-34 fő közötti felár: 25.000 Ft

– 20-24 fő közötti felár: 45.000 Ft