USA- Keleti part (9 nap/7 éjszaka)

Időpont: 2019.ápr.26-máj.04 (9 nap/7 éjszaka)

Részvételi díj: 448.600 Ft/fő + repülőtéri illeték kb. 146.000 Ft/fő

Részletek:

Utazás: Bp. – New York – Bp. útvonalon menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli

1. nap: Budapest – New York
Elutazás a déli órákban Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal New Yorkba. Szállás Manhattanben.

2. nap: New York
Reggeli után egész napos városnézés NEW YORK Manhattan negyedében: Empire State Building, ENSZ-Székház, Times Square, 5. sugárút, Rockefeller Center, Szt. Patrick székesegyház (a legnagyobb katolikus templom az államokban), a kedvelt Central Park, Strawberry Fields (ahol John Lennont utolérte tragikus végzete). Szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Ground Zero (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), Wall Street, hajókázás a Szabadság-szobor körül. Délután szabadidő, melynek keretében mindenki egyénileg felkeresheti a Guggenheim Múzeumot, a Metropolitan Múzeumot, a Frick Gyűjteményt vagy egyénileg is felfedezheti a Central Parkot. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggel utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt megcsodálhatjuk, felfedezhetjük a vízesések különböző arcát. Fakultatív programként hajóval is megközelíthetjük a hatalmas Patkó-vízesést. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Délután kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggel visszatérés az USA területére. Utazás HERSHEY-be, ahova a csokoládégyártás bemutatása és az édességek vásárlása miatt az amerikaiak milliói látogatnak el. Szállás Baltimore környékén.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok stb. Szállás Baltimore környékén.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New York J. F. Kennedy repülőterére. Hazautazás a késődélutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

UNESCO Világörökségek:
– New York: Szabadságszobor

A részvételi díj tartalmazza:
– repülőjegyet Budapest – New York – Budapest útvonalon
– közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
– 7 éjszaka szállást középkategóriás szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
– 7 alkalommal reggelit
– kirándulásokat a program szerint
– helyi és magyar idegenvezetést
– ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
– repülőtéri illetéket: kb. 146.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
– ESTA engedély valamint az ügyintézés díját: 7.300,- Ft
– kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5%
– hajó- és belépőjegyek árát: kb. 160,- USD + kb.120,- CAD
– kötelező szerviz díjat / borravalót: 40,- USD
– 20–24 fő indulása esetén 26.400,- Ft a felár
– valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű
kiadásokat)

Egyágyas felár:158.000,-Ft