Nyugati part természeti csodái (13 nap/11 éjszaka)

Időpontok és árak:

2020.ápr.08-20., nov.07-19 – 599.900 Ft/fő
2020.aug.20-szep.01 – 699.000 Ft/fő
2020.júl.01-13 – 729.900 Ft/fő

+ Repülőtéri illeték: 140.000,- Ft/fő

Részletek:

 1. nap: Érkezés Los Angelesbe

Reggeli órákban indulunk utunkra, és egy átszállás után megérkezünk Los Angelesbe. Elfoglaljuk szállásunkat, majd estefelé a hallban röviden átbeszéljük a következő napok programját.

 1. nap: Los Angeles városnézés, Laughin

Első itt töltött napunkon Los Angeles vár arra, hogy felfedezzük, így bele is csapunk a közepébe. Bejárjuk Hollywoodot, a luxusotthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a fényűző üzleteiről híres Rodeo Drive-ot és a lüktető Sunset Boulevardot.

A délutáni órákban indulás a Mojave-sivatagon keresztül Laughinba, a kaszonók és vízi sportok városába, a Colorado-folyó partjához, ahol a szállásunk is lesz.

A Mojave-sivatag érdekessége, hogy legmagasabb pontja 3633 m, legalacsonyabb pedig Death Valleyben található, 86 m. A Halál-völgy a világ egyik legforróbb és legszárazabb helye, nevét még a 19. század közepén kapta a nyugati partra tartó bevándorlóktól.

 1. nap: Grand Canyon déli perem, Flagstaff

Ezen a napon Amerikai legikonikusabb természeti látnivalóját, a Grand Canyon déli peremét látogatja meg a csoport. A kilátópontokból több, mint 2000 m-es mélységekbe láthatunk bele. Itt fakultatív program keretein belől lehetőségünk van a helikopterezésre. Az estét Flagstaffban töltjük. A kisváros amerika legnagyobb sárgafenyő erdői mellett fekszik, melyre a neve is visszavezethető.

 1. nap: Monument Valley, Kanab

Következő állomásunk: Monument Valley. A híres tanúhegyei és lapos fennsíkjai már az országútról jól láthatóak. Az ősi sziklák az amerikai western szimbólumává váltak, a filmrendezők különösen kedvelik ezt a helyet fekvése és környezete miatt.

Majd innen a Powell-tó felé (a Colorado-folyó egy felduzzasztott mesterséges tava) vesszük az irányt. szállásunk Kanab városában lesz. Kanabot a helyeik „Little Hollywoodnak” is hívják. Jogosan, hiszen számos westernfilm forgatási helyszínének adott otthont a környék.

 1. nap: Bryce Canyon, Zion Nemzeti Park , Las Vegas

Újabb nap a természeti csodák birodalmában! Ezen a napon az estét már kaszinók városában, Las Vegasban töltjük, de útközben ellátogatunk az Egyesült Államok legnépszerűbb természetvédelmi övezetei közé tartozó Bryce Canyonba és a Zion Nemzeti Parkba.

A Bryce Canyon főbb látványosságait a vörös sziklaoszlopok és látványos sziklaformációk adják. A Zion park szívében található a Zion Canyon, alján a ma már csak csendesen kanyargó Virgin River. Gazdag természeti szépségére jellemzőek a vad mezők, pompás fák és meredek szurdokok.

 1. nap: Tűz Völgye, Las Vegas

Ma nehéz választás áll előttünk, két remek programlehetőség közül választhatunk: Bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatnak a Valley of Fire-be, a “Tűz Völgyébe”.

A Nevada állam déli részén elhelyezkedő park a nevét a nap sugarait visszaverő, ránézésre szinte égő azték homokkő formációról kapta. A 150 millió éves “izzó” sziklák mellett olyan látványos alakzatokkal is találkozhatunk, mint az “Elefánt Szikla”, a “Tűzvölgy Boltív” és a “Tűzhullám”. A sokszor földöntúlinak ható táj mellett a park annak is köszönheti népszerűségét, hogy több hollywoodi kasszasiker (Viva Las Vegas, Emlékmás, Star Trek, stb.) képkockáin is feltűnt.

Fakultatív program keretein belül az estét koronázzák meg egy világhírű Cirque du Soleil előadással!

 1. nap: Utazás, Calico szellemvárosa, Fresno

Ez a nap az utazásról szól. Reggel a Yosemite Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Útközben teszünk egy kis kitérőt Calico szellemvárosában, ahol egy 100 évvel ezelőtti vadnyugati bányászváros története elevenedik meg előttünk. Az estét Fresnóban töltjük.

 1. Yosemite Nemzeti Park, San Francisco

Délelőtt a Nemzeti Park felfedezése, majd a kontinens sokak szerint legszebb városa következik, San Francisco.

Programunk egyik legvarázslatosabb napja következik. A Yosemite Nemzeti Parkról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, de szavakkal leírni lehetetlen azt a szépséget, ami itt fogad minket. Érdemes a mellékelt panorámaképen alaposan körbenézni a parkban és odaképzelni magunkat a Yosemite színei, fényei, illatai és hangjai közé.

Buszunkkal bejárjuk a park területét, és közben megcsodáljuk bámulatos vízeséseit, gránitcsúcsait és ősöreg óriásfenyőit.

 1. San Francisco – Union Square, Lombard Street, Golden Gate, Fisherman’s Wharf

Városnézés következik, felkeressük a város legnépszerűbb helyeit: Union Square, Lombard street, át a Golden Gate hídon, ebédidő a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötőjében. A belváros nagy részét gyalog is könnyedén felfedezhetik, de kipróbálhatják a híres piros villamost is!

Este fakultatív programmal várjuk! San Francisco by Night: sétahajózás az öbölben, egy könnyű vacsora és a naplemente kíséretében.

 1. San Francisco, Monterey/Carmel, Lompoc

Az óceán part menti főúton újból délnek vesszük az irányt. Menetközben megtekintjük Monterey és Carmel kis városát is.

Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a világ egyik legismertebb panorámaútja, a 17-Mile Drive is. A partvidéket csodás öblök és sziklaformációk teszik látványossá. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardíniakonzervgyár felújított negyedének utcácskáin pedig múlt századi hangulatban bolyonghatunk. A csodás, fehér homokos partszakaszáról is híres Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és régiségkereskedéseket

Ezután a szállásunk felé, Lompocba indulunk.

 1. Utazás, Santa Monica Beach, Los Angeles

Következő úti célunk ismét az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabadprogram keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be a szállodánkba.

12-13. Utazás Budapestre

Véget ér az élményekben gazdag utazás, következik a hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre másnap.

Fakultatív programokról, további költségekről (biztosítások, helyi költségek) érdeklődjön munkatársunktól: info@admiraltravel.hu.